1644249c-d7d7-462a-8b20-3915d1e203ef

Taal

De meeste kinderen leren de eerste vijf jaar van hun leven omgaan met taal. Bij elk kind verloopt die taalontwikkeling anders, soms verloopt de taalontwikkeling minder snel of soepel. Logopedie kan bij deze kinderen vaak goed helpen. Bij twijfels hierover, vertellen onze logopedisten u graag over onze manier van behandelen bij verschillende taalproblemen. Hieronder staan wat voorbeelden van hulpvragen:

  • Uw peuter praat veel minder dan leeftijdsgenoten.
  • Uw kind struikelt vaak over woorden.
  • U kunt uw zoon of dochter niet altijd goed verstaan.
  • Uw kind maakt vaak korte of kromme zinnen.
  • Samengevat: u heeft twijfels of de taalontwikkeling van uw kind goed gaat.

Hoe Logopedie Rhoon-Slinge kinderen met taalproblemen helpt

Wij helpen kinderen met een achterstand in de taalontwikkeling met verschillende oorzaken. Een aantal voorbeelden staan hieronder beschreven.

  • Een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Bijvoorbeeld een peuter die nog bijna niet spreekt, kinderen die erg onverstaanbaar spreken of moeite hebben met woorden vloeiend te zeggen. Het kan ook zijn dat uw kind niet altijd begrijpt wat anderen zeggen. Samen maken we een behandelplan om uw kind te helpen zich beter te kunnen uiten. 
  • Uw kind spreekt niet zoals leeftijdsgenoten of in korte/ kromme zinnen, of uw kind moet vaak nadenken over een woord. Het kan zijn dat er sprake is van een taalachterstand. We kijken samen wat we kunnen doen om uw kind te helpen. 
  • Het kan zijn dat de taalontwikkeling van uw kind anders loopt, bijvoorbeeld door meertalige opvoeding. Door wisselend of niet genoeg taalaanbod in één van de twee talen, zou het kunnen dat uw kind moeite heeft met de taalontwikkeling. De uitspraak zou ook lastig kunnen zijn. Bij logopedie kijken we hoe we de taalontwikkeling van uw kind het beste kunnen stimuleren.

De impact van taalontwikkeling op de rest van je ontwikkeling

De manier waarop kinderen zich uiten, heeft veel invloed op de rest van hun ontwikkeling. Het denkniveau en hun taal zijn samenhangend. Om goed contact te leggen met hun omgeving, hebben kinderen taal nodig. Wanneer een kind een probleem heeft in de taalontwikkeling, kan dit ook invloed hebben op meer aspecten in het leven.

Logopedie helpt
Ondanks het natuurlijke proces van het leren van een taal, betekent dat niet dat het altijd vanzelf gaat. Wat extra ondersteuning kan een kind helpen taal te leren. Logopedie Rhoon-Slinge is gespecialiseerd in logopedie voor kinderen. We kijken samen met u wat we kunnen doen om de taalontwikkeling van uw kind te stimuleren.

Zorgen?
Heeft u twijfels of zorgen over de taalontwikkeling van uw kind? Merkt u dat uw kind moeite heeft met ‘taal’? Neem gerust contact op om te horen wat onze logopedist samen met u kan doen om uw kind te helpen. Daarnaast adviseren zij over de beste behandelmethode voor uw kind. 

 

Maak een afpraak

Voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen op 06 44 023 111 of contact opnemen via onderstaand formulier.

Verzenden